Projecten waarbij Araneo-Magna is betrokken

Om een goede indruk te krijgen van de compententies en type werkzaamheden van Theo Koster treft u op deze pagina een aantal concrete voorbeelden aan van recente projecten waarbij hij is betrokken.

Op 1 november 2019 kwamen ambtenaren van de Gemeente Beverwijk (Overheid), betrokken Ondernemers, architecten en studenten (Opleidingen) bij elkaar om te brainstormen over een nieuwe, duurzame (brug)verbinding tussen Meerplein, NS Station Beverwijk, Kop van de Haven en Parallelweg. Dus hup, over het spoor en de A22. Uit deze pressure cooker kwamen vier concrete ideeën die richting geven om de verbinding daadwerkelijk tot stand te brengen. In onderstaande link een korte video een impressie van de bijeenkomst. Super om dit te mogen organiseren.Klik hier voor de video

De Gemeente Beverwijk heeft ambitieuze plannen om haar Bedrijventerreinen te revitaliseren. Wonen, Werken en Leren moeten daar samengaan. Araneo-Magna is inschakeld om het lokale bedrijfsleven te betrekken bij het bepalen van ziel en branding. Ook bij de realisatiefase.

In oktober 2019 organiseerde Araneo-Magna een inspiratiereis voor wethouder, ambtenaren en ondernemersgroep Beverwijkse Lente. Kijk hier voor een impressie Fotoimpressie Inspiratiereis Beverwijkse Bedrijventerreinen

Araneo-Magna heeft ervaring met het organiseren van Innovation Tribes. Een vorm van open innovatie, waarbij binnen 2 uur een concrete case/uitdaging wordt aangepakt door een team samengesteld uit bedrijfsleven (groot en klein), studenten en individuele specialisten. Na afloop heeft de inbrenger van de uitdaging praktische handvatten (tips en ideeën) om zijn innovatieproject verder aan te scherpen. Deelnemers aan de tribe kunnen zo in het project betrokken raken. Doel is innovaties versneld naar de markt te brengen.

Kijk hier naar de vlog's die zijn gemaakt van de tribes.over de:

1. Hyperloop 

2. Bushalte 2.0 

3. Waterstof tractor 

4. Modulaire machine voor verwerking laagwaardig kunststof afval

 

 

Op 13 februari 2019 werd Theo Koster verkozen tot Innovatie Pionier van Noord-Holland. Dat gebeurde tijdens het Innovatiefestival van Noord-Holland in het Nieuwe Warenhuis te Alkmaar. 

Ter gelegenheid van de viering van Tata Steel 100 jaar op 26 september 2018 ontving Araneo Magna de opdracht van Provincie Noord-Holland, de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen om een business event te organiseren voor met name het MKB uit de Techport-regio. Op een bijzondere lokatie, namelijk een feesttent midden op het festivalterrein "De Wereld van Staal" gaven topsprekers, zoals Peter Wennink van ASML, Dick Burger van Scheybeeck, Hans de Boer van VNO NCW, Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland hun visie op samenwerking in de Techport-regio. Daarnaast kwam een keur aan MKB ondernemers uit de Maak- en Onderhoudsindustrie uit de regio op het podium om over hun innovaties te vertellen. Charles Groenhuijsen was de dagvoorzitter.

In totaal zo'n 350 ondernemers en vertegenwoordigers vanuit de overheid kwamen op dit netwerkevent af. Niet alleen de deelnemers, maar ook de opdrachtgevers waren na afloop tevreden. Het Techport Netwerk Event heeft bijgedragen aan samenwerking en netwerkversterking binnen de Techport-regio.en Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Dit is wat we doen

Verbinden

Verbinden

Innoveren

Innoveren

Organiseren

Organiseren